T. 06 16125699 II info@aanrechtbladenspecialist.nl adres:

T. 06 16125699 II info@aanrechtbladenspecialist.nl

Mulderspark 14, 9351 NR, Leek

cropped Logo DZK werkbladen Aanrechtbladen specialist

Keramiek Aanrechtblad voordelen, nadelen & onderhoud

Een keramiek aanrechtblad schittert sinds kort in de Nederlandse keukens. Keramiek geeft uw keuken een luxe uitstraling, zonder daarbij in te leveren aan functionaliteit. Keramiek aanrechtbladen zijn namelijk oersterk, onderhoudsvrij, en ook nog eens kleurvast. Hierdoor is een aanrechtblad van keramiek een populaire en verstandige keuze voor uw keuken. In dit artikel staat de Aanrechtbladen Specialist stil bij alle voordelen, nadelen en de onderhoud van een keramiek aanrechtblad.

Keramiek aanrechtblad

Een keramiek aanrechtblad wordt samengesteld uit onder andere klei, porselein, kleurstoffen en speciale keramische bindmiddelen. Het resultaat is een oersterk blad, dat levenslang zijn kleur behoudt, en volledig op maat kan worden gemaakt. Tevens is keramiek niet poreus, waardoor deze aanrechtbladen heel hygiënisch zijn in het gebruik.

Daar het een geproduceerd materiaal betreft, kan een keramisch blad in allerlei vormen en kleuren worden gemaakt. Zo zijn er keramieken aanrechtbladen die lijken op natuursteen of beton, of gewoon met een egale kleur. Het is zelfs mogelijk om keramiek te laten ogen als licht geoxideerd metaal.

Onderhoud van een keramiek aanrechtblad

jong stel dat keuken schoonmaakt - keramiek aanrechtblad

Een keramisch aanrechtblad heeft weinig tot geen onderhoud nodig. Door de ijzersterke eigenschappen en de van nature hygiënische kwaliteiten zijn de normale dagelijkse schoonmaak- en onderhoudsactiviteiten afdoende.

Haal dagelijks een doekje met wat schoonmaakmiddel over het aanrechtblad, en deze zal dag in, dag uit, schitteren als op de eerste dag.

Voordelen van een Keramiek Aanrechtblad

Een aanrechtblad van keramiek brengt vele voordelen met zich mee, waardoor het een wijze keuze is bij de aanschaf van een nieuw keukenblad of om een keukenblad te vervangen.

 • Luxe en stoere uitstraling
 • Zeer duurzaam en ijzersterk materiaal
 • Zeer vast van kleur
 • Kras- en waterbestendig keukenblad
 • Een hittebestendig keukenblad
  Schalen kunnen zelfs direct uit de oven op het blad worden geplaatst. Dit geldt voor temperaturen tot boven de 400 graden!
 • Zeer lage tot geen porositeit.
  Hierdoor is het blad bijzonder hygiënisch omdat vocht en etensresten niet kunnen intrekken. Ook is het blad hierdoor niet gevoelig voor vlekken.
 • Makkelijk te combineren met andere materialen in de keuken, ook qua randafwerking.
  Spoelbakken kunnen daardoor naadloos geïntegreerd worden, wat ook de hygiëne en het design weer verbetert.
 • Een keramisch keukenblad vereist weinig onderhoud

Nadelen van een Keramiek Aanrechtblad

Dit zijn de nadelen van een keramisch aanrechtblad, waar je ook zeker rekening mee moet houden bij het kopen van een keramisch keukenblad.

 • Ondanks de krachtige eigenschappen zijn keramische aanrechtbladen gevoelig voor zeer agressieve of bijtende stoffen. Indien deze in contact komen met het keukenblad dienen ze zo snel mogelijk verwijderd te worden.
 • De keukenbladen zijn niet onverwoestbaar. Een harde klap met een puntig voorwerp of een harde tik op de rand kan als nog (lichte) schade veroorzaken.
 • Relatief prijzig.

Interesse in het kopen van een keramisch aanrechtblad?

Wanneer u interesse heeft in de aanschaf van een keramiek aanrechtblad, neem dan contact op met de Aanrechtbladen Specialist. Wij helpen u graag bij het maken van de beste keuze voor een nieuw aanrechtblad dat het beste bij uw woning en keuken past. Kom ook gerust langs in onze showroom in Leek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *