T. 06 16125699 II info@aanrechtbladenspecialist.nl adres:

T. 06 16125699 II info@aanrechtbladenspecialist.nl

Mulderspark 14, 9351 NR, Leek

cropped Logo DZK werkbladen Aanrechtbladen specialist

Waarom een aanrechtblad wrappen?

Een keuken of aanrechtblad wrappen, je keuken verven of toch helemaal een nieuwe keuken? Een keuze waar je best wel even over na wilt denken. De keuken is namelijk vaak een belangrijk onderdeel van de sfeer/look in een woning. Daarom neem ik je in deze blog mee in de voor- en nadelen van het (laten) wrappen van een aanrechtblad en wat een aanrechtblad wrappen precies betekend.

Hoe is het wrappen van keukens ontstaan?

Het wrappen is een relatief nieuwe techniek welke zo’n 30 jaar geleden in Duitsland is uitgevonden. Om te voorkomen dat alle tweedehands taxi’s verkocht werden in dezelfde gele kleur, en daardoor veel van hun waarde verloren, werden de auto’s nieuw vanuit de dealer gewrapt. Ofwel, er werd een folie over de taxi heen gelegd waardoor het origineel van de auto zwart of wit kon zijn. Een kleur welke veel beter verkoopt.

Kort daarna heeft de folie, met daarachter een aantal grote fabrikanten, zichzelf razendsnel ontwikkeld. Bedrijven als 3M en Avery Denison zette hier hun tanden in met als gevolg dat er nu ruim 30 jaar later een top product staat. Dit heeft geresulteerd naar de transitie om niet alleen auto’s maar ook keukens te wrappen.

De folies zijn tegenwoordig zo geavanceerd dat deze zelfs krasbestendig is, er voel- en zichtbare motieven in de folie zitten en het in gigantisch veel kleuren verkrijgbaar is. Denk hierbij aan houtlook, betonlook, marmer en nog talloze varianten hiervan. Mede hierdoor is het aanrechtblad wrappen aan een ijzersterke opmars bezig, ondanks de nog beperkte naamsbekendheid.

Hoe werkt het aanrechtblad wrappen?

Zoals gezegd wordt er bij het wrappen van een keukenblad gebruik gemaakt van een wrapping folie. Wanneer de originele folie van de keuken aan het loslaten is of op een andere manier niet meer in de juiste staat is, wordt deze als eerste verwijderd. Zo wordt ervoor gezorgd dat er met een strakke basis begonnen kan worden.

Afhankelijk van het type aanrechtblad wordt de manier van wrappen bepaald. Enerzijds om de duurzaamheid te kunnen garanderen, aan de andere kant om het best mogelijke resultaat te kunnen realiseren. Een gewrapt aanrechtblad kan er dan vervolgens uitzien zoals onderstaande afbeelding.

laminam - aanrechtblad wrappen

Wat kost een aanrechtblad wrappen?

De kosten voor het laten wrappen van je keuken kunnen heel erg variëren. De opbouw van de kosten bestaat grotendeels uit de materiaalkosten en de arbeidskosten. Het formaat van de keuken speelt dus een grote rol in het bepalen van de kosten. Hierdoor kunnen de kosten uiteenlopen van 450,- euro tot en met zo’n 2500,- euro.

Benieuwd naar een exacte prijsindicatie voor jouw keuken? Klik hier om een vrijblijvend advies en offerte voor het keuken wrappen aan te vragen.

Voordelen aanrechtblad wrappen

We vergelijken het wrappen met de enige twee andere alternatieven voor een keuken transformatie, het verven van een keuken en kopen van een nieuwe keuken.

Onderstaand volgt een overzicht met de voordelen van een gewrapte keuken:

  • Betaalbaar
  • Snelle oplossing
  • Minder schade gevoelig
  • Eenvoudig te herstellen van schade
  • Grote variatie in kleurkeuze

Nadelen van aanrechtblad wrappen

Van echte nadelen kan er eigenlijk niet direct gesproken worden. Verschil met de geverfde keuken is dat verf ‘voor altijd’ is. Of nou ja, je kunt het niet meer verwijderen in ieder geval. Voor wrapfolie geldt dit niet. Het is weer te verwijderen. Echter bedraagt de levensduur van de folie inmiddels minstens 7 jaar en vaak zelfs langer (12 jaar). Waarbij dit met goed onderhoud nog verder opgerekt kan worden. De investering op jaarbasis is daarmee verwaarloosbaar.

Tenzij je de grote hoeveelheid aan kleurkeuze als nadeel ervaart, keuzestress ;-), bestaan er verder geen nadelen aan het wrappen van een keukenblad of het wrappen van de hele keuken.

Geïnteresseerd om je keuken te laten wrappen?

Ben je geinteresseerd om je keuken gewrapt te laten krijgen? Dan ben je bij de Aanrechtbladen Specialist aan het juiste adres. Al jarenlang specialiseren wij ons op het wrappen van aanrechtbladen en alles rondom de keuken. Waarbij persoonlijke aandacht een van onze kernwaarden is om jou zo goed mogelijk te helpen met aan een super strak resultaat.

Vraag vandaag nog een gratis en vrijblijvende offerte voor het wrappen van je keuken aan of neem contact op voor advies.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *