T. 06 16125699 II info@aanrechtbladenspecialist.nl adres:

T. 06 16125699 II info@aanrechtbladenspecialist.nl

Mulderspark 14, 9351 NR, Leek

cropped Logo DZK werkbladen Aanrechtbladen specialist
dekton kitchen kreta - voordelen Keramiek aanrechtblad op maat gemaakte keukenblad

Wat is beter: keramiek of composiet werkblad?

Bij het ontwerpen of renoveren van een keuken, is de keuze van het werkblad van cruciaal belang voor zowel de functionaliteit als de esthetiek. Twee populaire opties die tegenwoordig in keukens te vinden zijn, zijn een keramiek en composiet werkblad. Beide materialen hebben hun eigen unieke eigenschappen en voordelen, maar wat is beter voor jouw specifieke behoeften? In dit artikel zullen we de kenmerken van keramiek en composiet werkbladen vergelijken om je te helpen de juiste keuze te maken.

Keramiek werkblad

dekton kitchen kreta - voordelen Keramiek aanrechtblad op maat gemaakte keukenbladEen keramiek werkblad is de belichaming van tijdloze elegantie en duurzaamheid in de wereld van keuken- en badkamerinrichting. Gemaakt van gebakken klei en andere natuurlijke materialen, heeft een keramiek werkblad een verfijnde uitstraling die zowel moderne als traditionele ontwerpstijlen aanvult. Maar schoonheid is niet het enige wat het te bieden heeft. Keramische werkbladen zijn ook buitengewoon hittebestendig, krasbestendig en ongevoelig voor vlekken, waardoor ze ideaal zijn voor intensief gebruik in de keuken. Met een keramiek werkblad haal je niet alleen een stukje kunst in huis, maar ook een functionele en duurzame oppervlakte die bestand is tegen de tand des tijds.

Voordelen van Keramische Werkbladen

 • Keramiek is zeer hittebestendig, wat betekent dat je hete potten en pannen direct op het werkblad kunt plaatsen zonder je zorgen te maken over schade,
 • Keramische werkbladen zijn over het algemeen krasbestendig, wat betekent dat ze er na verloop van tijd nog steeds als nieuw uitzien,
 • De kleuren van keramische werkbladen vervagen niet in de loop van de tijd, zelfs niet bij blootstelling aan zonlicht,
 • Keramiek is gemakkelijk schoon te maken en vereist meestal alleen water en een mild schoonmaakmiddel.

Nadelen van Keramische Werkbladen

 • Keramische werkbladen kunnen breken als er een zwaar voorwerp op valt. Reparatie kan moeilijk en kostbaar zijn,
 • Keramische werkbladen zijn zwaar en vereisen een sterke ondersteuning,
 • Het oppervlak van keramische werkbladen kan koud aanvoelen, wat ongemakkelijk kan zijn om op te werken.

Composiet Werkblad

Diresco aanrechtblad van de aanrechtbladenspecialist - Composiet aanrechtblad DirescoHet verfijnde oppervlak van een composiet werkblad combineert natuurlijke materialen zoals kwarts of graniet met hoogwaardige harsen, wat resulteert in een duurzaam, stijlvol en praktisch werkblad. Composiet werkbladen zijn niet alleen ongelooflijk krasbestendig en vlekbestendig, maar ze bieden ook een breed scala aan ontwerpmogelijkheden met diverse kleuren en texturen. Ze zijn perfect geschikt voor zowel moderne als traditionele interieurs, en ze brengen een vleugje elegantie in elke ruimte. Met een composiet werkblad ben je verzekerd van een tijdloos, functioneel en visueel aantrekkelijk onderdeel van je interieur.

Voordelen van Composiet Werkbladen

 • Composiet werkbladen zijn extreem duurzaam en bestand tegen krassen, vlekken en deuken,
 • Composiet werkbladen zijn verkrijgbaar in een breed scala van kleuren en patronen, en ze kunnen worden aangepast om aan je ontwerpwensen te voldoen,
 • Composiet werkbladen zijn eenvoudig schoon te maken en hebben meestal geen speciale afdichting nodig,
 • Composiet werkbladen kunnen de uitstraling van natuursteen nabootsen zonder de nadelen van natuursteen, zoals poreusheid en gevoeligheid voor vlekken.

Nadelen van Composiet Werkbladen

 • Composiet werkbladen zijn minder hittebestendig dan keramiek en kunnen beschadigd raken door hete pannen.
 • Composiet werkbladen kunnen prijzig zijn, afhankelijk van het merk en het gekozen materiaal.
 • Net als keramische werkbladen zijn composiet werkbladen zwaar en vereisen ze een degelijke ondersteuning.

De Juiste Keuze Maken

De keuze tussen keramiek en composiet werkbladen hangt af van je persoonlijke behoeften en voorkeuren. Als je op zoek bent naar een werkblad dat bestand is tegen hitte en krasbestendig is, kan keramiek de juiste keuze zijn. Het heeft ook het voordeel van kleurvastheid en is gemakkelijk schoon te maken. Echter, wees voorzichtig met het voorkomen van stoten of vallen van zware voorwerpen op keramische werkbladen.

Aan de andere kant, als je duurzaamheid en veelzijdigheid waardeert, is composiet waarschijnlijk de betere keuze. Composiet werkbladen zijn uiterst duurzaam en kunnen de uitstraling van natuursteen nabootsen zonder de bijbehorende nadelen. Ze zijn echter gevoeliger voor hitte, dus je moet voorzichtig zijn met hete potten en pannen.

Het is ook belangrijk om je budget in overweging te nemen, aangezien composiet werkbladen over het algemeen duurder zijn dan keramische werkbladen.

Showroom bezoeken

Wilt u graag meer informatie over de verschillen tussen een keramiek en composiet werkblad of wilt u de verschillende soorten materialen in het echt bekijken? Kom dan gerust langs bij ons in de showroom. De Aanrechtbladen Specialist is gevestigd aan de Mulderspark 14, 9351 NR, Leek.