T. 06 16125699 II info@aanrechtbladenspecialist.nl adres:

T. 06 16125699 II info@aanrechtbladenspecialist.nl

Mulderspark 14, 9351 NR, Leek

cropped Logo DZK werkbladen Aanrechtbladen specialist

Welk aanrechtblad is het meest onderhoudsvriendelijk?

Een aanrechtblad maakt je keuken echt af. Maar hoe mooi een aanrechtblad ook is, kan het ook tegen een stootje? Of een hete pan? Een beetje uitleg over welke aanrechtbladen er zijn en wat daarvan de eigenschappen zijn, is daarom ook geen overbodige luxe! Hieronder kom je er achter welke aanrechtbladen er zijn en welke voor- en nadelen ze hebben en ontdek je welk aanrechtblad het meest onderhoudsvriendelijk is.

Graniet aanrechtblad

Met aanrechtblad van natuursteen geef je een luxueuze uitstraling aan jouw keuken. Het is een kostbaar materiaal dat je keuken karakter geeft. Granieten werkbladen hebben vaak een ‘glimmend’ effect, zijn sterk, gaan lang mee, zijn hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Een nadeel is dat het blad koud aan kan voelen.

Composiet aanrechtblad

Een aanrechtblad van composiet heeft een natuurlijke uitstraling en is een goedkoper alternatief voor natuursteen. Composiet is beschikbaar in vele kleuren en structuren en is daardoor geschikt voor elke keuken. Daarnaast is ook dit blad zeer onderhoudsvriendelijk, sterk en meer kleurvast dan natuursteen. Een ander voordeel is dat composiet gemakkelijk op maat te maken is, omdat het niet gedolven hoeft te worden. Net als natuursteen voelt ook dit blad koud aan.

Keramisch aanrechtblad

Een aanrechtblad van keramiek is nog niet zo lang aanwezig op de Nederlandse keukenmarkt, maar het enthousiasme is er niet minder om. Keramiek heeft namelijk een aantal pluspunten: hete pannen kun je zonder probleem op het aanrechtblad zetten en de kleur van het blad verandert niet. Het blad heeft de uitstraling van een natuursteen en is ook nog eens goed schoon te houden. Nadelen zijn dat keramiek gevoelig is voor zuren en harde schuurmiddelen en dat het niet bestand is tegen scherpe voorwerpen.

Welk aanrechtblad het meest onderhoudsvriendelijk is

Ieder aanrechtblad heeft zijn voor- en nadelen. Daarom dien je van te voren goed te kijken naar de huidige gezinsituatie om te zien welk aanrechtblad het beste bij je past. Een aanrechtblad van natuursteen kan bijvoorbeeld gevoelig zijn voor vlekken, in dit geval is dit een minder voor de hand liggende keuze bij het hebben van jonge kinderen. Laat je daarom informeren in onze showroom of neem contact met een van onze adviseurs op voor een uitgebreid advies over het aanrechtblad dat voor jou het meest onderhoudsvriendelijk is.

Logo Aanrechtbladen specialist

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *