T. 06 16125699 II info@aanrechtbladenspecialist.nl adres:

T. 06 16125699 II info@aanrechtbladenspecialist.nl

Mulderspark 14, 9351 NR, Leek

cropped Logo DZK werkbladen Aanrechtbladen specialist

Wat voor aanrechtblad is het beste?

Wist je dat het keukenblad het meest gebruikte onderdeel van de keuken is? Maar welke past nou bij jou en bij jouw keuken? Waar moet je op letten zodat je het beste aanrechtblad uitkiest? Lees de tips van de Aanrechtbladen Specialist!

Welke keukenblad kies je?

Keukenbladen, ook wel werkbladen of aanrechtbladen genoemd. Ze zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende materialen, diktes en soorten die allemaal bijdragen aan het uiterlijk van je keuken. Vaak heb je voordat je een showroom bezoekt al een idee van wat je mooi vindt.

Regelmatig komt er dan ook een klant bij ons in de showroom die aangeeft “Ik wil een natuurstenen aanrechtblad.” Wat de klant dan niet weet, is dat de keuze in keukenbladen dan nog steeds reuze is. Wil je bijvoorbeeld graniet, composiet of keramiek? Weet je al wat de verschillen tussen de keukenbladen zijn? Vaak is er veel meer keuze dan je denkt en is het noodzakelijk advies in te winnen van een expert die je kan helpen bij het maken van de beste keuze.

Donker marmeren keukenblad look - aanrechtblad marmer

Soorten materiaal keukenbladen

De keuze tussen de verschillende aanrechtbladen is groot. Maar wat is het beste keukenblad materiaal? Dat is niet direct te zeggen, ieder blad en ieder materiaal heeft namelijk zijn voor- en nadelen. Zo is een granieten keukenblad niet alleen erg mooi, maar ook bijzonder gebruiksvriendelijk. Een composiet keukenblad heeft een natuurlijke uitstraling en zorgt voor een hygiënische keuken.  Wil je meer weten over een speficieke materialen keukenblad? Bekijk de verschillende materialen werkbladen:

  • Composiet
  • Graniet
  • Dekton
  • Keramiek
  • RVS
  • Marmer

Waar moet ik rekening mee houden bij het kiezen van een keukenblad?

Een keukenblad is het belangrijkste werkveld voor iedere keukenprins(es), des te belangrijker dat het aan al jouw wensen voldoet! Waar let je op bij het aanschaffen van een nieuw aanrechtblad?

  1. Praktisch. Het moet hygiënisch zijn. Ga maar eens na hoe vaak je wel niet met een doekje over het aanrecht gaat. Je schenkt bijvoorbeeld koffie in, smeert je brood of doet de afwas. Hierna moet het makkelijk schoon te maken zijn.
  2. Uitstraling. Het oog wil ook wat! Smaken verschillen, maar de keuze is reuze.
  3. Bestand tegen stoten en slijtage. Het blad moet tegen een stootje kunnen zodat het lang meegaat. Een hete pan op het blad moet niet direct schade opleveren. Alle bladen uit ons assortiment zijn geschikt als aanrechtblad, maar het ene blad is gevoeliger voor vlekken dan een ander blad.
  4. Prijs. Het ene werkblad is duurder dan het andere werkblad. Dit heeft vooral te maken met het materiaal waar je voor kiest.

Zet de voor- en nadelen van de verschillende bladen naast elkaar, bepaal wat voor jou de belangrijkste factoren zijn en kies op basis hiervan wat voor jou het beste keukenblad is.

Meer informatie?

Wil je meer weten over wat voor aanrechtblad het beste is? Onze adviseurs zorgen ervoor dat jouw wens precies aansluit bij het kiezen van het juiste aanrechtblad. Bekijk hier de mogelijkheden. Laat je inspireren in onze showroom in Leek of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je graag!

Logo DZK werkbladen Aanrechtbladen specialist

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *