T. 06 16125699 II info@aanrechtbladenspecialist.nl adres:

T. 06 16125699 II info@aanrechtbladenspecialist.nl

Mulderspark 14, 9351 NR, Leek

cropped Logo DZK werkbladen Aanrechtbladen specialist

Waarom een keramiek keukenblad?

Een keramiek keukenblad is stoer en tijdloos. Klei ligt aan de basis van keramiek: het wordt voorzien van een print en daarna gebakken op zeer hoge temperatuur. Functioneel, maar ook nog erg mooi en duurzaam. Het materiaal is hard, hittebestendig, waterdicht, kras- en vlekbestendig, licht van gewicht, hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. En het uiterlijk bepaalt u zelf. Industriële, natuurlijke en warme kleuren.

De voordelen van een keramiek keukenblad

Een aanrechtblad van keramiek is gemaakt van hard materiaal. Keramiek bestaat uit klei, kleurstoffen, porselein en keramische bindmiddelen die onder zeer hoge druk en hitte wordt samengeperst. Door de goede kwaliteit kan het aanrechtblad zeker tegen een stootje en heb je er jarenlang plezier van.

Andere voordelen van een keramiek aanrechtblad zijn:

  • Een keramiek aanrechtblad is zeer stijlvol. Door de vele beschikbare keuzes aan kleur past jouw gekozen aanrechtblad perfect bij de rest van je interieur. Het geeft een luxe, stoere en tijdloze uitstraling.
  • Een keramiek aanrechtblad is meer vlekbestendig dan bijvoorbeeld een composiet of graniet aanrechtblad.
    Doordat de spoelbak vrijwel naadloos ingebouwd kan worden, is een keramiek keukenblad super hygiënisch.
  • De toplaag van het keramisch aanrechtblad is niet gevoelig voor vocht en vuilresten, waardoor het niet veel onderhoud nodig heeft.
  • Een keramiek keukenbladis zeer hittebestendig en kan temperaturen aan tot 450 graden. Warme ovenschalen neerzetten is dus geen enkel probleem!
  • Het keramiek keukenbladis krasbestendig en behoudt goed zijn vorm gedurende de jaren.
  • Een keramiek keukenblad is duurzaam en milieuvriendelijk.

Nadelen van een keramiek keukenblad

De prijs van een keramiek aanrechtblad is wat hoger dan aanrechtbladen van ander materiaal. De reden dat dit aanrechtblad hoger ligt wat betreft prijs is dat de combinatie van materialen speciaal is. Voor het maken van dit aanrechtblad is een uitgebreid proces nodig voor het produceren. De kwaliteit van dit materiaal maakt de prijs het zeker waard.

Toch kent het blad ook een aantal nadelen:

  • Een nadeel van keramiek is dat de randen van dit aanrechtblad kwetsbaarder zijn. Hiermee garanderen we niet dat het een 100% stootvast product is. Over het algemeen is het keramiek keukenblad sterk en kan het zeker tegen een stootje.
  • Het aanrechtblad is gevoelig voor zure chemische producten en schuurmiddelen. Onderhoud je blad dan ook op de juiste manier. Hieronder geven we tips!

Een keramisch keukenblad schoonmaken

Zoals eerder benoemd bij de voordelen van een keramiek aanrechtblad, is het aanrechtblad eenvoudig schoon te maken en heeft het weinig onderhoud nodig door het homogene oppervlak. Dit kan eenvoudig met een natte doek. Bij grotere vlekken verwijder je het vuil met een mild reinigingsmiddel en wat water. Het is belangrijk dat er geen chemische schoonmaakmiddelen worden gebruikt om beschadigingen te voorkomen op je keramiek keukenblad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *