T. 06 16125699 II info@aanrechtbladenspecialist.nl adres:

T. 06 16125699 II info@aanrechtbladenspecialist.nl

Mulderspark 14, 9351 NR, Leek

cropped Logo DZK werkbladen Aanrechtbladen specialist

De voordelen van een keramiek aanrechtblad

Bij het kopen van een nieuw aanrechtblad heb je de keuze uit vele soorten aanrechtbladen. Dit maakt het lastig om een aanrechtblad te kiezen dat het beste bij jouw voorkeur past. Helemaal als je enkel naar het uiterlijk van een aanrechtblad kijkt, zal je nooit te weten komen wat nu daadwerkelijk de beste keus is. Daarom deelt de Aanrechtbladen Specialist in dit artikel de voordelen van een keramiek aanrechtblad. Hierdoor weet je direct of dit type materiaal het beste voor jouw (nieuwe) keuken is.

Keramiek aanrechtblad

dekton kitchen kreta - voordelen Keramiek aanrechtblad

Een keramiek aanrechtblad wordt gebruikt in keukens sinds ver voor de 19e eeuw. Zelfs met de beschikbaarheid van andere moderne countertop materialen, blijft een keramische aanrechtblad voor keukens zijn nog steeds populair. Algemeen bekend om hun lage kosten en de moderne / luxe uitstraling.

De voordelen van een keramisch aanrechtblad

Om een goed beeld te geven of een keramisch aanrechtblad de beste keus voor jou is, delen we de belangrijkste voordelen van een keramiek aanrechtblad.

1. Variatie

Keramische aanrechtbladen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen, materialen en zelfs maten. Met een grote variatie aan keuzes, kun je jouw keramische aanrechtblad creatief leggen om het uiterlijk van de keuken aan te passen. Of je nu op zoek bent naar koel getinte, heldere, of effen kleuren, op het gebied van keramische aanrechtbladen is alles op de markt. Hoewel er een enorme verscheidenheid beschikbaar is, als een keramische aanrecht scheurt of beschadigd, kan het krijgen van de juiste vervanging vrij lastig zijn.

2. Volkomen ondoordringbaar

Keramiek is uiterst duurzaam en bestand tegen de hevigste dagelijkse slijtage die het moderne leven met zich meebrengt. Omdat porselein bestand is tegen schimmel en bacteriën, biedt het een hygiënische oplossing voor vochtige omgevingen zoals de keuken en de badkamer. Water brengt geen schade toe aan het materiaal en kan gemakkelijk worden weggeveegd.

3. Kras- en vlekbestendig

Een keramiek aanrechtblad is ideaal voor de keuken en badkamer. Voedsel kan desgewenst direct op het oppervlak worden bereid (hoewel een bijpassende snijplank een aanbevolen accessoire is) en gemorst voedsel – zelfs van chemicaliën zoals bleekmiddel – kan eenvoudig worden weggeveegd zonder schade.

4. Gemakkelijk in onderhoud

Het installeren van keramiek is een eenvoudig proces, en het onderhouden van het materiaal is gewoon een kwestie van schoonvegen met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel. In tegenstelling tot natuurlijke materialen als graniet en marmer hoeft porselein ook niet opnieuw te worden geseald, waardoor dit een onderhoudsarme en kosteneffectieve optie is. Er is geen behoefte aan agressieve en schurende chemicaliën of een enorme hoeveelheid vet om uw keramische werkblad er zo goed als nieuw uit te laten zien. Een schone, zachte doek en een normale keuken- of badkamerreiniger zijn meer dan voldoende voor de onderhoud van een keramiek aanrechtblad.

5. Veelzijdige oplossing

Keramische aanrechtbladen zijn verkrijgbaar in all soorten dikte en maten. Keramiek is ideaal voor spatschermen, wandbekleding voor binnen en buiten en ook voor vloeren. Dankzij de lage waterabsorptie van minder dan 0,2% is keramiek bestand tegen vorst en ijs en omdat het UV-bestendig is, zal de kleur van het oppervlak na verloop van tijd niet vervagen, zelfs wanneer het in contact komt met direct zonlicht.

Keramiek aanrechtblad op maat kopen

Wanneer je op zoek bent naar een keramiek aanrechtblad op maat, kun je het beste expert advies aanvragen. De Aanrechtbladen Specialist helpt je graag verder met het vinden van een keramisch aanrechtblad dat bij jou past. Neem contact met ons op of bezoek onze showroom voor vrijblijvend advies.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *