T. 06 16125699 II info@aanrechtbladenspecialist.nl adres:

T. 06 16125699 II info@aanrechtbladenspecialist.nl

Mulderspark 14, 9351 NR, Leek

cropped Logo DZK werkbladen Aanrechtbladen specialist

Wat maakt een keramisch keukenblad bijzonder?

Een keramisch keukenblad is een populaire keuze in de wereld van keukenaanrechtbladen. Ondanks dat het later gekomen is dan andere soorten keukenbladen, wint het snel aan populariteit vanwege zijn unieke eigenschappen. In dit artikel gaan we in op wat een keramisch keukenblad zo bijzonder maakt en waarom het een uitstekende keuze kan zijn voor jouw keuken.

Wat is een keramisch keukenblad?

Neolith keukenblad - keramisch keukenblad op maat

Een keramisch keukenblad is een aanrechtblad gemaakt van keramisch materiaal. Het wordt gemaakt door klei en andere natuurlijke mineralen te mengen, die vervolgens onder hoge druk worden samengeperst en op hoge temperatuur worden gebakken. Dit proces resulteert in een zeer hard en duurzaam materiaal dat bestand is tegen krassen, vlekken, hoge temperaturen en andere schade. Keramische keukenbladen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en patronen, waardoor ze een populaire keuze zijn voor keukens van allerlei stijlen. Het materiaal is ook zeer hygiënisch omdat het niet-poreus is, wat betekent dat het geen vloeistoffen of bacteriën absorbeert. Dit maakt het gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.

De voordelen van keramiek

Ten eerste is een keramisch keukenblad zeer duurzaam. Het is gemaakt van een combinatie van klei, mineralen en andere natuurlijke materialen die worden geperst en vervolgens worden verhit op hoge temperaturen. Dit proces zorgt ervoor dat het keukenblad bestand is tegen krassen, hitte, vlekken en zelfs chemische stoffen. Hierdoor gaat het keukenblad lang mee en heeft het weinig onderhoud nodig. Een ander voordeel van een keramisch keukenblad is dat het hygiënisch is. Het is niet-poreus, waardoor er geen vloeistoffen of bacteriën in kunnen doordringen en het is daardoor gemakkelijk schoon te maken en te desinfecteren. Dit is vooral belangrijk in de keuken, waar hygiëne van groot belang is.

Een keramisch keukenblad heeft ook een zeer esthetische uitstraling. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, van natuurlijke stenen look tot strakke en moderne designs. De textuur van het keukenblad voelt glad aan en heeft geen zichtbare naden, wat zorgt voor een naadloze afwerking. Dit zorgt voor een elegante en tijdloze uitstraling die past bij verschillende keukenstijlen. Een keramisch keukenblad is bestand tegen UV-licht. Dit betekent dat het keukenblad niet verkleurt of vervaagt in de zon, wat vooral belangrijk kan zijn in keukens met veel natuurlijk licht. Het keukenblad behoudt zijn oorspronkelijke kleur en afwerking, waardoor het er altijd nieuw uitziet.

Een ander voordeel van een keramisch keukenblad is dat het milieuvriendelijk is. Het materiaal is recyclebaar en kan worden geproduceerd met behulp van duurzame energiebronnen. Het materiaal is ook niet-toxisch en bevat geen schadelijke stoffen, waardoor het veilig is voor jou en jouw gezin. Een keramisch keukenblad is ook hittebestendig. Het kan temperaturen tot 1200 graden Celsius verdragen, wat betekent dat je hete pannen en schalen direct op het keukenblad kunt zetten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over beschadigingen. Dit maakt het keramisch keukenblad ideaal voor intensief gebruik in de keuken.

Tot slot is een keramisch keukenblad relatief onderhoudsvrij. Het materiaal is zeer gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, waardoor het een populaire keuze is voor mensen die weinig tijd hebben voor het onderhoud van hun keuken. Het is niet gevoelig voor vlekken en kan worden schoongemaakt met een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel. Bovendien vereist het keramisch keukenblad geen jaarlijkse sealing zoals sommige andere materialen dat wel doen.

Nadelen keramiek

Hoewel een keramisch keukenblad vele voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen om rekening mee te houden. Ten eerste is het keramisch keukenblad relatief duur in vergelijking met sommige andere materialen, zoals laminaten en graniet. Daarnaast is het materiaal relatief zwaar en kan het meer ondersteuning vereisen dan sommige andere aanrechtbladen. Ook kunnen keramische keukenbladen breekbaar zijn. Hoewel het materiaal zeer sterk is, kan het bij een harde klap breken of barsten. Dit kan worden voorkomen door voorzichtig te zijn met zware voorwerpen in de keuken en door het keukenblad niet te gebruiken als werkoppervlak voor het snijden van voedsel.

Waarom kiezen voor een keramisch keukenblad?

Al met al biedt een keramisch aanrechtblad vele voordelen, waaronder duurzaamheid, hygiëne, esthetiek, hittebestendigheid, UV-bestendigheid en milieuvriendelijkheid. Het is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een stijlvol, functioneel en onderhoudsvriendelijk aanrechtblad voor hun keuken.

keramisch keukenblad voordelen

Een keramisch aanrechtblad op maat

Bij een nieuwe keuken kun je kiezen voor een keramisch aanrechtblad op maat. Een keukenblad naadloos aansluit bij jouw wensen en het interieur van de woning. Via De Aanrechtbladen Specialist stel je eenvoudig een eigen keukenblad samen. Via ons offerte systeem dien je eenvoudig een vrijblijvende aanvraag voor een duurzaam aanrechtblad op maat in. Ook kun je in onze showroom langskomen om diverse keukenbladen in het echt te bewonderen en te vergelijken.