T. 06 16125699 II info@aanrechtbladenspecialist.nl adres:

T. 06 16125699 II info@aanrechtbladenspecialist.nl

Mulderspark 14, 9351 NR, Leek

cropped Logo DZK werkbladen Aanrechtbladen specialist

Composiet keukens en keukenbladen

Bij het ontwerpen van een keuken is het kiezen van het juiste materiaal voor het keukenblad essentieel. Composiet is een populair materiaal geworden vanwege zijn duurzaamheid, veelzijdigheid en esthetische mogelijkheden. In dit blogbericht duiken we in de wereld van composiet keukens. We zullen behandelen waar composiet vandaan komt, wat een composiet keukenblad kenmerkt, de verschillende soorten composiet keukenbladen en de belangrijkste voordelen van composiet keukenbladen.

Waar komt composiet vandaan?

Composiet is een synthetisch materiaal dat is samengesteld uit natuurlijke mineralen, zoals kwarts, graniet of marmer, gebonden met harsen en pigmenten. Dit mengsel wordt onder hoge druk en temperatuur samengeperst tot een stevig en duurzaam materiaal. Composiet is ontstaan als een innovatieve oplossing om de natuurlijke schoonheid van steen te combineren met verbeterde eigenschappen zoals krasbestendigheid en onderhoudsgemak. Dit maakt het materiaal perfect voor de productie van keukenbladen en werkbladen.

Kenmerken van een composiet keukenblad

Een composiet keukenblad heeft verschillende kenmerken die het onderscheiden van andere materialen. Ten eerste is het materiaal zeer duurzaam en bestand tegen krassen, vlekken en hitte. Dit maakt het geschikt voor intensief gebruik in de keuken, waar het bestand moet zijn tegen dagelijkse belastingen.

Daarnaast biedt composiet een breed scala aan kleuren, patronen en afwerkingen. Het materiaal kan worden vervaardigd om een natuurlijk uiterlijk van marmer, graniet of kwarts na te bootsen, of het kan worden geproduceerd in levendige kleuren en moderne ontwerpen. Hierdoor is er altijd een composiet keukenblad dat perfect aansluit bij jouw persoonlijke stijl en keukenontwerp.

Soorten composiet keukenbladen

Er zijn verschillende merken en types composiet keukenbladen op de markt. Twee populaire merken zijn Diresco en Silestone.

Composiet DirescoComposiet Diresco aanrechtblad voor composiet keukens en keukenbladen

Composiet Diresco is een hoogwaardig materiaal dat speciaal is ontworpen voor keukenbladen. Het is gemaakt van een combinatie van kwartsgranulaten, harsen en pigmenten, die onder hoge druk en temperatuur worden samengeperst. Dit proces resulteert in een duurzaam en sterk oppervlak dat bestand is tegen krassen, vlekken en hitte. Wat Composiet Diresco onderscheidt, is de focus op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Het materiaal is niet-poreus, waardoor het bestand is tegen vlekken en gemakkelijk schoon te maken is. Het vereist geen speciale afdichting en is hygiënisch in gebruik. Bovendien is Composiet Diresco een milieuvriendelijke keuze, omdat het gebruikmaakt van gerecyclede materialen en een energiezuinig productieproces heeft.

Het materiaal is niet-poreus, waardoor het bestand is tegen vlekken en gemakkelijk schoon te maken is. Het vereist geen speciale afdichting en is hygiënisch in gebruik. Bovendien is Composiet Diresco een milieuvriendelijke keuze, omdat het gebruikmaakt van gerecyclede materialen en een energiezuinig productieproces heeft.

Silestone composietComposiet keukens - composiet silestone pearl jasmine

Silestone composiet, ook op basis van kwarts, biedt een breed scala aan kleuren en afwerkingen, van marmerachtige texturen tot strakke en moderne ontwerpen. Wat Composiet Silestone onderscheidt, is de esthetische veelzijdigheid en het brede scala aan kleuren en afwerkingen. Het materiaal kan worden vervaardigd om de natuurlijke uitstraling van marmer, graniet of kwarts na te bootsen, of het kan worden geproduceerd in levendige kleuren en moderne ontwerpen. Dit geeft jou de mogelijkheid om een keukenblad te kiezen dat perfect aansluit bij jouw persoonlijke stijl en keukenontwerp.

Naast de esthetische aspecten biedt een Composiet Silestone keukenblad ook praktische voordelen. Het is niet-poreus, waardoor het bestand is tegen vlekken en gemakkelijk schoon te maken is. Het oppervlak is ook hygiënisch en voedselveilig. Bovendien is Composiet Silestone bestand tegen de groei van bacteriën, waardoor het een goede keuze is voor keukens.

Voordelen van een composiet keukenblad

  1. Composiet keukenbladen zijn zeer duurzaam en bestand tegen krassen, stoten en hitte. Ze behouden hun oorspronkelijke schoonheid, zelfs na jarenlang intensief gebruik.
  2. Composiet is niet-poreus, wat betekent dat het geen vloeistoffen absorbeert en gemakkelijk schoon te maken is. Het vereist geen speciale afdichting of onderhoud en is bestand tegen vlekken en bacteriën.
  3. Composiet keukenbladen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, patronen en afwerkingen. Of je nu op zoek bent naar een natuurlijk ogende steen of een moderne, levendige kleur, er is altijd een composiet blad dat bij jouw stijl en smaak past.
  4. Composiet is een veilig materiaal voor voedselbereiding, omdat het niet-poreus is en geen schadelijke stoffen bevat. Het oppervlak is gemakkelijk schoon te houden, waardoor bacteriën en vuil geen kans krijgen om zich op te hopen.

Composiet keukenblad samenstellen

Bij de Aanrechtbladen Specialist kun je jouw ideale composiet keukenblad samenstellen. Wij bieden een breed scala aan composietmaterialen, kleuren en afwerkingen om aan jouw specifieke wensen en behoeften te voldoen. Met behulp van deskundig advies en vakmanschap kun je een keukenblad creëren dat perfect past bij jouw keukenontwerp en functionaliteit. Neem vandaag nog contact op voor deskundig advies en/of een afspraak in te plannen in onze showroom.