T. 06 16125699 II info@aanrechtbladenspecialist.nl adres:

T. 06 16125699 II info@aanrechtbladenspecialist.nl

Mulderspark 14, 9351 NR, Leek

cropped Logo DZK werkbladen Aanrechtbladen specialist
Tips voor het Onderhouden van een Keramisch Werkblad

Tips voor het Onderhouden van een Keramisch Werkblad

Een keramisch werkblad is een populaire keuze in moderne keukens vanwege zijn duurzaamheid, hittebestendigheid en esthetische aantrekkingskracht. Het bestaat uit gebakken klei en is bedekt met een glazuurlaag om het oppervlak glad en vlekbestendig te maken. Om ervoor te zorgen dat uw keramisch werkblad er jarenlang als nieuw uitziet, is regelmatig onderhoud essentieel. Hier zijn enkele handige tips om uw keramiek werkblad in topconditie te houden.

Tips om een keramiek werkblad te onderhouden

Al hoewel een keramisch werkblad zeer onderhoudsvriendelijk is, kan de levensduur en kwaliteit vergroot worden door het uitvoeren van de juiste onderhoud. Om optimaal van een keramisch aanrechtblad te kunnen genieten, heeft de Aanrechtbladen Specialist de beste en meest voorkomende tips op een rij gezet om eenvoudig een keramiek werkblad te onderhouden.

Dagelijkse Reiniging

Begin met dagelijkse reiniging om vuil en kruimels te verwijderen. Gebruik een zachte doek, een spons of een papieren handdoek met warm water en een mild afwasmiddel. Dit helpt bij het verwijderen van dagelijkse vlekken en houdt uw werkblad schoon.

Voorkom Schade

Vermijd het plaatsen van hete pannen en potten rechtstreeks op het keramisch werkblad. Gebruik altijd onderzetters of hittebestendige matten om thermische schokken en mogelijke schade te voorkomen.

Gebruik Snijplanken

Snij nooit rechtstreeks op het keramiek werkblad om krassen te voorkomen. Gebruik snijplanken om uw werkblad te beschermen.

Vermijd Schurende Materialen

Schurende sponzen, schuursponsjes en schuurmiddelen kunnen het glazuur op het keramische werkblad beschadigen. Gebruik in plaats daarvan zachte doeken, microvezeldoeken of sponzen om te reinigen.

Tijdig Vlekken Verwijderen

Morsingen zoals rode wijn, koffie en sauzen kunnen vlekken veroorzaken. Reinig deze onmiddellijk met water en een mild afwasmiddel om te voorkomen dat ze in het keramiek trekken.

Periodieke Dieptereiniging

Af en toe is het raadzaam om een diepere reiniging uit te voeren. Maak een pasta van zuiveringszout en water en breng deze aan op vlekken of verkleuringen. Laat het enkele minuten inwerken en schrob voorzichtig met een zachte borstel voordat u grondig afspoelt.

Vermijd Zure Stoffen

Vermijd het gebruik van zure schoonmaakmiddelen zoals azijn, citroensap of bleekmiddel, omdat deze het glazuur kunnen beschadigen en de kleur kunnen vervagen.

Droog Na Reiniging

Droog het werkblad altijd af met een schone, droge doek om waterdruppels en strepen te voorkomen na het schoonmaken.

Bescherm Tegen Impact

Wees voorzichtig met het laten vallen van zware voorwerpen op het keramisch werkblad, omdat dit kan leiden tot barsten of chippen. Gebruik indien nodig beschermende matten.

Periodiek Sealen (indien nodig)

Sommige keramische werkbladen vereisen periodieke afdichting om het glazuur te beschermen. Volg de aanbevelingen van de fabrikant en zorg ervoor dat het werkblad volledig droog is voordat u een sealer aanbrengt.

Conclusie

Het onderhouden van een keramisch werkblad is relatief eenvoudig, maar het vergt aandacht voor detail en regelmatige zorg om de levensduur en esthetiek van uw werkblad te behouden. Door dagelijks te reinigen, voorzichtig te zijn met hete voorwerpen en het vermijden van schurende materialen, kunt u ervoor zorgen dat uw keramiek werkblad er jarenlang mooi en functioneel blijft uitzien in uw keuken. Met de juiste zorg blijft uw werkblad niet alleen als nieuw, maar behoudt het ook zijn waarde en functionaliteit voor de lange termijn.